16.8 C
София
четвъртък, юни 8, 2023
НачалоНа фокусШулц не може да реши фермер ли да бъде или шофьор, след...

Шулц не може да реши фермер ли да бъде или шофьор, след като сдаде властта

След като днес разгледа обстойно селскостопанските машини в земеделски кооператив германският канцлер Олаф Шолц се пошегува, че може да си смени работата, предаде ДПА.

За втори път тази седмица Шолц се шегува, че ще се заеме с нова професия във втората половина от живота си. Преди това Шолц каза на шведската министър-председателка, че и двамата може да станат шофьори на камион.

В земеделската кооперация в източногерманския град Требин канцлерът изрази възторг от многобройната селскостопанска техника и заяви “Това е страхотно. Сменям си работата!“.

Непосредствено преди това на Шолц беше обяснено как работи зърнокомбайнът докато той седеше в кабината на комбайнера.

Малко по-рано Шолц изпробва какво е да си на седалката на тракторист.

„Хубаво е и е нависоко. Може да обхващате всичко с поглед“, каза канцлерът.

Шолц със сигурност ще има възможности за работа в кооперацията, ако говори сериозно за промяна в кариерата си, каза Яна Геберт от борда на директорите.

Редовно наемаме чираци, каза Геберт. В момента има 16 младши служители, които преминават подготовка за различни професии.

Във вторник, по време на първото си посещение в Швеция откакто през декември стана канцлер, Шолц и премиерката Магдалена Андершон управляваха два електрически камиона по тестова писта на шведския производител „Скания“.

Мислил съм за това. Сега и двамата ще станем шофьори и бъдещето ни ще бъде подсигурено, каза Шолц след като изпробва електрическия камион.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments