Ще се движи ли градският транспорт в София на 18 май

0

Метрото и градският транспорт в София ще се движат по обичайните си маршрути в сряда, а разписанията ще се спазват, освен ако няма сериозни затруднения в движението. Това заяви на брифинг столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите й в протеста на работещите в градския транспорт ще участват само служители, които не са на смяна.

„Постъпиха няколко уведомления за протести на 18 май. Това на работодателските организации беше оттеглено. Остана това на превозвачите, таксиметровите шофьори и на транспортните синдикати. Те ще се съберат на три пункта: при кръстовището на „Петте кьошета“, Лъвов мост и площад „Сточна гара“. След това ще тръгнат на шествие до Министерството на финансите. Призовахме организаторите на събитията да не блокират движението в тези райони до 08.30 ч. заради матурите утре”, каза Фандъкова.

Тя поясни, че съгласно закона режимът за протести е уведомителен и съгласувателен, а не разрешителен.

Началният час на протеста на таксиметровите шофьори е 09.00. Сборният пункт е при Южната дъга на Околовръстното шосе, в участъка между бул. „България“ и бул. „Черни връх“. Шофьорите ще се съберат в най-дясна лента и няма да пречат на движението, обясни директорът на Столичната дирекция „Сигурност“ Кристина Лазарова.

След това те ще тръгнат на шествие по бул. „България“, бул. „Витоша“, бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Александър Стамболийски“. Крайната точка е площад „Независимост“, като шофьорите ще паркират автомобилите си на бул. „Мария Луиза“.

Движението за коли ще бъде спряно, но градският транспорт в района ще продължи да се движи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук