12.3 C
София
събота, октомври 23, 2021
НачалоНа фокусЩе станат ли маските задължителни в училище?

Ще станат ли маските задължителни в училище?

Очаква се заповед за допълнителни противоепидемични мерки в училищата в цялата страна. Тя ще задължава учителите и всички ученици над началния курс да носят предпазни маски в училище. В момента те са само препоръчителни, съобщава БНТ.

„Маските се носят масово в училище в общите помещения, учителите също носят, разрешено е да ги свалят, докато преподават и има необходимата дистанция. Единственото притеснително е, че една задължителност води до санкции. Не мисля, че би било по-ефективно от в момента, трябва да е препоръчително“, заяви в „Денят започва“ Симеон Ангелов, заместник-директор на 119 СУ.

По думите му са заболели 10 човека, от които трима учители, има 11 карантинирани класа.

„Аз съм „за“ носенето на маски, било то задължително или препоръчително, за по-малките ученици препоръчително може би да. От пети до седми клас няма съпротива, учениците носят маски“, допълни преподавателят Габриела Николова.

В столичното 119-о училище са готови да посрещнат задължителното носене на маски и смятат, че само така присъственото обучение би могло да продължи занапред. Маските се очаква да станат задължителни за учителите и учениците над четвърти клас.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments