15.8 C
София
четвъртък, септември 9, 2021
НачалоУ насЮлска жега в следващите дни

Юлска жега в следващите дни

Предстои гореща юлска седмица. В понеделник следобед термометрите ще се колебаят между 30 и 35-36 градуса. Условия за следобедни краткотрайни превалявания с гръмотевици ще има в планините и в някои североизточни райони, съобщава Нова телевизия.

В планините – рехава облачност с преобладаващо слънчево, тихо и топло време. Температурите в топлата част на деня ще се колебаят от 15 до към 25 градуса в зависимост от надморската височина. Вероятност за превалявания с гръмотевици – на изолирани места в масивите на Югозапад и по източните склонове на Стара планина.

Около крайбрежието – следобедни температури между 28 и 30 градуса с вятър от север-североизток. Тук-там по централните и северните брегове облачността ще се увеличи следобед с малка вероятност някъде да превали. Морската вода – температура около 24 градуса със слабо вълнение, по-видимо по южните брегове и по откритите плажове.

Седмицата ще продължи с повишаващи се дневни температури. Сряда-четвъртък термометрите ще покажат стойности до 40 градуса.

С нахлуването на по-топъл въздух ще се създадат условия за сутрешни мъгли в ниските райони на страната. Ще има изолирани следобедни превалявания, вероятността за които ще намалява в следващите дни. Лека прохлада ще усетим към края на седмицата, когато над страната ще премине нестабилен студен фронт със следобедни летни валежи, с гръмотевици и с повишен риск от градушки. Дневните температури ще паднат до около 30 градуса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments