20.9 C
София
събота, юни 3, 2023
НачалоНа фокусЮнион Ивкони и Груп се оплакаха от ''чудовищни репресии''

Юнион Ивкони и Груп се оплакаха от “чудовищни репресии“

Автобусните компании „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, които имат общ собственик, се оплакаха, че са подложени на „чудовищни репресии“ от страна на държавата. Според тях единствената причина за тях е, че тези фирми, смятани за близки до ДПС и ГЕРБ, са един от организаторите на протеста на превозвачите.

Според „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“ транспортният министър Николай Събев лично е разпоредил те да бъдат подгонени, а ИА „Автомобилна администрация“ е издала заповед за засилени проверки на транспортните средства на тези две компании плюс тираджиите от ПИМК.

Ето какво писмо изпратиха двете автобусни дружества. Текстът е без редакторска намеса:

Уважаеми пътници, дължим извинение на тези от Вас, които избраха да пътуват с нас от 10 май насам, защото ставате свидетели на чудовищните репресии, насочени срещу нас. Истинската причина за тези действия е, че сме едни от организаторите на Националния протест на Обединения транспортен бранш. Осмелихме се да се борим срещу високите цени на горивата, покачващата се инфлация и неадекватната транспортна политика в страната. И сега сме щедро възнаградени за това чрез актове, които се пишат на килограм за липса на достатъчно течност за чистачки и несверен часовник, и чрез стотици часове акумулирано закъснение на редовните автобусни линии.

Протестираме, защото знаем, че вие, пътниците, не можете да понесете по-висока цена на билета от тази, която плащате в момента, защото не трябва да избирате дали да имате хляб на масата или да отидете на работа с обществен транспорт. Знаем, че искат да ни изкарат престъпници, но вие ни познавате вече 30 години.

Тези проверки и репресивни методи не ни плашат. Ние сме най-проверяваната фирма в България и нямаме нито едно потвърдено от съда сериозно нарушение, както ще се случи и сега. Надяваме се вдъхновителят на заповедта за проверките (министър Събев на 12 май в Народното събрание сам призна, че ги е разпоредил) да може да обясни на всички вас колко извън набедените фирми са проверени за посочения период и по какъв критерий са определени трите фирми, подложени на терор през последните дни.

Дружеството „Транспект“ АД, което е собственик на търговските марки „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, е в ревизия от НАП. Физическите лица, собственици на капитала на акционерното дружество, са в ревизия от НАП. Всеки момент очакваме полицията и НАП да нахлуят в офисите на „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“, за да бъде репресията наложена докрай.

Когато придобивахме компаниите „Юнион Ивкони“ и „Груп плюс“ през 2019 г., поехме огромни дългове и риск, водени от желанието да останем да живеем и работим в България. Не сме си представяли, че ще дойдат времена, в които бизнесът целенасочено ще бъде убиван. Времена, за които са разказвали бащите ни. Ние не сме и никога не сме били политически ангажирани. Необяснимо е за нас по каква линия сме набедени за съмишленици на определена политическа партия. Но очевидно това е опорната точка, върху която се гради атаката срещу нас и целия бранш. Благодарим на всички колеги, че са твърдо зад нас, както и ние ще бъдем зад всеки един от тях. Благодарим за това, че вече сигнализираха прокуратурата и европейските институции за произволите, които се извършват в България, и искрено се надяваме компетентните органи да свършат работата си докрай.

Ние сме убедени в правотата си. Никога няма да предадем своите пътници, нито транспортния бранш, част от който сме вече 30 години. Нито ще се уплашим, нито ще отстъпим. Ще отстояваме исканията си докрай. Ще продължим дотогава, докато пътищата ни с министъра на транспорта се разделят. Предстои втори рунд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments