Япония направи представителство пред Руската федерация поради плановете за създаване на специален данъчен режим на Курилските острови

0

ТАСС /. Японското правителство смята, че специалният данъчен режим, който се планира да бъде въведен на Курилските острови, противоречи на позицията на Токио по тези територии. Това мнение изрази в понеделник на пресконференция в Токио генералният секретар на кабинета на министрите Кацунобу Като.„Това противоречи на позицията на страната ни на четирите северни острова както тук се наричат ​​руските южни Курилски острови, както и на същността на дискусиите за съвместна японско-руска икономическа дейност, която досега се провежда въз основа на споразумения на най -високо ниво.

Намираме подобни твърдения за плачевни. На 3 септември направихме презентация пред руската страна, като отбелязахме, че този режим противоречи на. Отбелязахме също, че съвместната икономическа дейност трябва да се извършва без да се засяга правната ни позиция „, каза той.

В същото време Като подчерта, че Токио все още е готово да продължи да обсъжда съвместни икономически дейности с Москва в южната част на Курилските острови, при условие че това не противоречи на правната позиция на Япония.

Сн. ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук