19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоУ насЯсен Тодоров допуска опит за преврат в прокуратурата от страна на Борислав...

Ясен Тодоров допуска опит за преврат в прокуратурата от страна на Борислав Сарафов

Заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров допусна, че шефът на следствието и заместник главен прокурор Борислав Сарафов е направил опит за преврат в прокуратурата. Тодоров заяви, че не е привърженик на нито една политическа партия:

„Когато г-н Борисов беше незаконно арестуван, го заявих публично и тогава бях обругаван, че съм гербаджия и т.н. Не съм привърженик на нито една политическа сила и това го казвам най-откровено“.

Ясен Тодоров заяви, че всичките му медийни изяви са съгласувани с пресцентъра на прокуратурата:

„След 2 май, когато стана едно разминаване между казаното от г-н Сарафов и говорителя на Националното следствие, той изрично каза, че ще по медиите ще се явявам и говоря само аз“.

Преди дни заместник главният прокурор и директор на следствието Борислав Сарафов внесе искане за освобождаването на Тодоров. В интервю пред БНР Сарафов заяви, че причината за това са медийните изяви на неговия заместник.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев даде брифинг, на който скъса оставката си и обяви, че ще довърши мандата си. Гешев обяви, че ще поиска оставката на заместника си Борислав Сарафов. Гешев директно нападна Бойко Борисов, че стои зад опита за неговото отстраняване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments