10 места, пазени в тайна от обикновените хора

0
  1. Тайният архив на Ватикана

blankДостъп до тайната апостолска библиотека на Ватикана имат само избрани хора. В нея се съдържат исторически книги, които включват в своите текстове всичко като започнем от древните кодове на маите до литература, в която се твърди, че има данни за комуникация с извънземни комуникации.

  1. Трезорът на Кока-Кола

blankСкрита от любопитни очи пълната рецепта на кофеиновата напитка се пази в дълбока тайна, скрита в трезор, до които достъп имат само броени души. В центъра на Атланта има музей на Кока-Кола, където се съдържа само част от тайната формула на успеха на безалкохолната напитка.

  1. Бохемският канал

На това място, разположено в Калифорния, всяка година се събира т.нар. Бохемски клуб, който включва най-влиятелните и богати хора по света. Бохемският канал е затворен за жени и до него се допускат само мъжки представители на влиятелната бохемска ложа.

  1. Змийският остров в Бразилия

blankТози остров е обитаван от едни от най-смъртоносните змии на планетата, чиято отрова има свойствата да топи човешката плът. Разнообразието на опасните влечуги наброява над 4000 вида. Бразилското правителство е забранило всякакъв достъп до бреговете на острова, заради смъртоносната заплаха, която той представлява за човечеството.

  1. Центърът за данни на Google

blankЦентърът за данни на интернет гиганта съдържа трилиони записи данни, като неговата локация е в строго пазена тайна. Първоначално Google е съхранявал някои от сърварите в контейнери, но впоследствие се разраства.

  1. Бюро 39 в Северна Корея

Това е тайна организация в Северна Корея, която работи за техният лидер Ким Чен Ун. Тя разполага с над 20 банкови сметки в Швейцария и Китай за пране на пари и други нелегални операции. Като нейната основана цел е да печели чуждестранна валута за севернокорейския лидер.

  1. Тайният трезор на Мормонската църква

Трезорът на Мормоните е разположен на планина, като мястото е специално избрано. Там се пазят документи за произхода и историята на американците. Тяхното съдържание наброява над 3 милиарда страници. Документите се пазят в помещение с внимателно контролирана температура. В редки случаи трезорът е отворен за туристически обиколки.

  1. Пещерите Ласко във Франция

blankПещерите във Южна Франция са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство през 1979 година. Достъпът до тях е ограничен от 1963 година, защото има опасност са рисунките по стените от появилите се лишеи, които започват да образуват кристали по стените. Пещерите Ласко съдържат над 600 древни рисунки, датиращи от 17 000 години пр.н.е.

  1. Межгорие в Русия

В тази строго охранявана зона са разположени тайни ядрени снаряди и автоматични балистични ракети, които могат да се активират дистанционно в случай на ядрена атака. Два батальона охраняват денонощно региона и не допускат преминаването на хора без специално разрешение в секретната зона.

  1. Дисни клуб 33

blank

Членовете на този клуб са влиятелни политици, бизнес лидери и актьори. Таксата, която се заплаща, за да си част от него е 40 000 долара еднократно, съпътствана от годишна такса в размер на 27 000 долара. Дисни Клуб 33 се намира в Дисниленд Ню Орлиънс, Дисниленд Токио и Дисниленд Шанхай. Това представлява поредица от частни клубове, които са разположени в парковете на Дисниленд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук