13.8 C
София
неделя, март 26, 2023
НачалоЗдравословно3 причини, поради които постоянно ви се спи

3 причини, поради които постоянно ви се спи

Прекомерната сънливост през деня е нещо, което трябва да се приема сериозно. Според специализираното издание Verywell Health сънливостта може да е симптом на заболяване, така че трябва да помислите за промяна на начина си на живот.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е качеството на съня. Нормалната продължителност на съня е от 7 до 10 часа. Експертите съветват да не ядете три часа преди да си легнете и да не използвате социалните мрежи поне 30 минути преди сън.

Причината за постоянната сънливост може да бъде неправилната диета. Тялото получава по-голямата част от енергията си от храната, така че пропускането на закуската или вечерята естествено оказва влияние върху продуктивността ви. Освен това тялото трябва да получава различни хранителни вещества и витамини. Експертите съветват тези, които са особено сънливи, да разнообразят диетата си.

Друга причина за постоянно желание за сън може да бъде прекомерната консумация на захар. След ядене на сладкиши нивото на глюкозата в кръвта рязко скача, което гарантира незабавен прилив на сила. В отговор на голяма доза захар, тялото произвежда инсулин, който премахва глюкозата от кръвта и я разпределя в клетките.

И ако всичко е наред с храненето и режима, а сънливостта не ви пуска, по-добре е да не отлагате посещението при лекаря.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments