21.8 C
София
събота, септември 30, 2023
НачалоУ насРумен Гечев: БСП е с най-големи шансове да състави правителство

Румен Гечев: БСП е с най-големи шансове да състави правителство

Реалността е, че както виждате има напрежение по едни или други причини между т.нар. „протестни партии“ и затова считаме, че БСП има най-големи шансове да състави правителство. Това заяви депутатът от БСП за България Румен Гечев в „Денят започва“ по БНТ.

По думите му БСП ще продължи да работи за съставянето на редовно правителство, ако другите участници в процедурата проявяват отговорност, разбиране и отчитат националните интереси.

„Съвсем логично и морално е да очакваме от президента третия мандат да даде на БСП за България, тъй като г-н Радев е президентът, който ние предложихме и който беше избран с огромно мнозинство. Така, че логично е и очаквано е третия мандат да дойде в БСП“, каза още Гечев.

Според него БСП е показала последователност в целите в програмата си, както и диалогичност в разговорите за съставяне на кабинет.

„БСП стои доста стабилно на трудния политически терен в България“, допълни още Румен Гечев.

Той коментира и проекта на Министерството на финансите за актуализация на бюджета. Гечев обясни, че в него се прилага резервна сума от 1 млрд. 272 млн. лв. – увеличение с 14 пъти от предходната годината. От БСП обаче искат да знаят какви точно са предвидените резерви и за какво ще бъдат използвани.

Вторият въпрос, който от БСП отправят към проекта за актуализация на бюджета, е свързан с общините. По думите на Гечев за тях не е предвидено нищо, което е притеснително, тъй като общините в България посрещат едни от основните удари в резултат от кризата от COVID-19, каза още той.

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments