18.5 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоНа фокус42 партии и 8 коалиции искат да участват в местния вот

42 партии и 8 коалиции искат да участват в местния вот

До момента подали документи за регистрация са 42 партии и 8 коалиции. От тях комисията е регистрирала 24 партии и 3 коалиции, за останалите все още се изчаква проверката на подписките. Това заяви говорителката на ЦИК Росица Матева.

Днес и утре се очаква да бъде взето решение по документацията на останалите формации. Матева бе категорична, че към момента няма никакви проблеми и всичко върви нормално и в срок. Данните не са окончателни, защото ЦИК приема документи до 17 часа в сряда, след това партии и коалиции се регистрират в ОИК (до 18 септември) , но само ако преди това са минали през централната комисия.

Регистрация може да бъде отлагана ако политическите формации не представят всички изискуеми документи, или ако липсват нужните подписи – трябват 2500. Матева посочи, че е имало една или две партии, които са донесли допълнителна подписка, тъй като първоначално не са им стигали. Затова е хубаво да идват малко по-рано при нас, за да се извършат проверките и да има време да коригират, каза говорителката на ЦИК.

Все още не е обявена и поръчката за актуализация на софтуера за машините, с които ще се гласува. Изчакват се документи от създателя на софтуера.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments