17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусГен.Мутафчийски: Прекланяме се пред доблестните воини, пожертвали живота си за свободата на...

Ген.Мутафчийски: Прекланяме се пред доблестните воини, пожертвали живота си за свободата на България

Днес се прекланяме пред всички доблестни воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България. Това се посочва в поздравителен адрес на началника на Военномедицинската академия (ВМА) и главен лекар на Въоръжените сили на Република България генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, публикуван на сайта на ВМА.

 

„Да си храбър означава да имаш сърце, дух и воля да поемаш риска и да решиш проблемите, вместо да ги пренебрегваш. Да надвиеш страха, който понякога е парализиращ; да излезеш от зоната си на комфорт и да се изправиш срещу неизвестното в името на човешкия живот“, пише Мутафчийски.

 

За екипите на ВМА смелостта е навик. Безброй са примерите за лична храброст на нашите медици, които винаги са там, където, други се страхуват да бъдат! Нашата мисия е винаги да сме подготвени за предизвикателствата – мисия, достъпна само за най-смелите и най-добре обучените професионалисти – хора, които рискуват живота си за другите, вземат най-бързото и животоспасяващо решение в точния момент.

Всичко това затвърждава доверието на хората към институцията ВМА. Колеги, Вие сте пример и гордост! Вие сте вдъхновение и за бъдещето на военната ни медицина – нашите курсанти!

Бъдете здрави и все така единни!

Честит празник и на всички, които днес празнуват своя имен ден! Носете името си с гордост!, пише още Мутафчийски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments