Китай призовава САЩ да не монополизират въпроса с правата на човека

0

/ ТАСС /. Правата на човека не са монопол или зона на господство от Съединените щати. Това обяви на семинар за намаляване на бедността, развитие и човешки права в провинция Фудзиен (Източен Китай), председател на Китайското народно дружество за приятелство с чужди държави (CPOF) Лин Сонгтян.

„Правата на човека не са монопол на Съединените щати и тяхната зона на господство, а общите стремежи на цялото човечество“, цитира него новинарският портал Panpay.

„Съединените щати превърнаха правата на човека във външнополитически инструмент за поддържане на господството на света и неговите предимства и многократно го използваха за оказване на натиск върху бунтовни държави. Те [Съединените щати] винаги са били безразлични към правата на народите на тези страни към живот, здраве и съществуване „, посочи Лин Сонгтян.

„Така наречените човешки права, използвани от Съединените щати, не са аксиома и не могат да служат като универсална норма на морал“, продължи той. „Ако обаче техните„ съюзници “причинят някакъв вид хуманитарна катастрофа или под каквато и да е форма действат в разрез с добродетелта, тогава те [САЩ] винаги решават да си затворят очите или да мълчат“, подчерта председателят на KNODZ.

Сн. Pixabay

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук