1.2 C
София
събота, февруари 4, 2023
НачалоНа фокусNexo са дали 300 000 лева за реклама в "Капитал"

Nexo са дали 300 000 лева за реклама в „Капитал“

Около 300 000 лева в „Капитал“ е инвестирала скандалната „криптобанка“ Nexo за последните 2 години – 2021 и 2022-а, съобщава Lupa.bg от свои източници в разбитата от прокуратурата преди дни пирамида. Сумите са били предназначени за реклама и за участие в „специални събития“ на медийната група „Икономедиа“, собственост на Иво Прокопиев.

Изданията на групата „Капитал“ и „Дневник“ са сред малкото у нас, в които Nexo е пренасочвала пари за реклама. В замяна са публикувани доста PR материали и интервюта със собствениците на „криптобанката“ и хора на ключови позиции там, които в интерес на истината, са индикирани като такива.

По-големите средства обаче са били за „специалните събития“, които издателя на „Капитал“ – „Икономедиа“, традиционно организира – годишни срещи на бизнеса, банкови форуми, конференцията „Дигитолк“ и пр. Критични публикации в „Капитал“ и „Дневник“ срещу Nexo не се откриват. След като започнаха проблемите на дружеството с регулатора в САЩ, бяха публикувани неутрални кратки текстове по темата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments