1.2 C
София
събота, февруари 4, 2023
НачалоНа фокусTesla отчита поредни рекордни печалби

Tesla отчита поредни рекордни печалби

Компанията за електромобили на Илон Мъск отчете печалба за четвъртото тримесечие в размер на 3,7 млрд. долара, което е с 59% повече от предходната година, докато приходите са скочили с 37% до 24,3 млрд. долара.

Резултатите бяха подкрепени от 31-процентно увеличение на доставките на автомобили в сравнение с предходната година.

Гигантът в областта на електромобилите, който по-рано този месец изненада инвеститорите, като обяви намаляване на цените на автомобилите в САЩ и Европа, призна за предизвикателства като повишаващите се лихвени проценти и „несигурната макроикономическа среда“.

Реакцията на Tesla включва „ускоряване на нашата програма за намаляване на разходите и насочване към по-високи производствени темпове“, заяви компанията в своето съобщение за приходите.

„При всеки сценарий ние сме подготвени за краткосрочна несигурност“, заяви Tesla, като същевременно добави, че нейният „безмилостен контрол на разходите и иновациите в областта на разходите“ я позиционират за по-добро ориентиране през 2023 г. в сравнение с конкурентите.

Акциите на Tesla спаднаха с около 50% спрямо нивото си от началото на годината, отразявайки притесненията за появата на конкурентни електрически превозни средства от други автомобилни производители, забавянето на икономиката и тревогата, че други занимания на Мъск, като Twitter, пречат на компанията.

В извънборсовата търговия акциите на Tesla поевтиняха с 0,2% до 144,14 долара.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments