Xiaomi изобретява цилиндричен смартфон

0

Xiaomi е патентовал цилиндричен смартфон. Това съобщава холандското издание LetsGoDigital.

Изобретението на китайската компания е подадено в Националната администрация за интелектуална собственост на Китай (CNIPA) още през март, но заявлението е публикувано чак през май. Съдейки по изображенията, Xiaomi представи смартфон под формата на цилиндър, чийто гъвкав дисплей може да се навие вътре в корпуса.

Според журналисти, визуално устройството наподобява интелигентен високоговорител Xiaomi Mi Smart Speaker, за което свидетелства перфорацията за високоговорителите, разположени в долната част на корпуса. Описанието на патента обаче ясно посочва, че заявената притурка е смартфон с прибиращ се екран.

Специалистите разгледаха изображенията на прототипа и разбраха особеностите на телефона върху тях. По-специално авторите откриха двойна камера и USB-C порт за зареждане и пренос на данни. „Съдейки по дизайна на обективите, това е основната камера, светкавицата и камерата за увеличение“, казаха журналистите.

В доклада се казва, че прибиращият се екран и внушителната система от високоговорители правят това мултимедийно устройство подходящо за гледане на филми или слушане на музика в компанията. Поради конкретния случай обаче не изглежда много удобно да се говори за това устройство и да се носи в джоб или чанта , посочва lenta.ru.

В началото на 2020 г. в мрежата се появи патент за смартфон Xiaomi с три екрана. По принцип един-единствен гъвкав дисплей обхваща предния и задния панел, както и края на устройството.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук