Борисов: Дано да не е яд за промените в Конституцията

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на въпросите на медиите в кулоарите на парламента за взривовете в Елин Пелин. Дали поведението на кмета на Елин Пелин е морално, Борисов заяви, че кметовете се избират от хората и ако някой трябва да го укорява са хората, които живеят там. Важно е в момента да се ограничи пожара и да няма повече пострадали и да се запази живота на пожарникарите.

Не трябва да се хвърля партиен оттенък върху Конституционния съд, така Борисов защити избора на Атанасова и Белозейков за конституционни съдии. “Както всички вас, ние тръпнем в очакване да разберем решението на съда, нито си пиша, нито разговарям, нито имам комуникация с някой конституционен съдия, за да знам нещо по въпроса”, коментира лидерът на ГЕРБ. “Трите партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС гласувахме съдебната реформа, искрено се надявам да е била правилна”, допълни Борисов. Той поясни, че съдебната реформа е била сложена на масата от Христо Иванов и за да продължи да работи сглобката е трябвало ГЕРБ да ги подкрепят.

”Аз за миналото не съжалявам никога, и да се вайкаш полза няма. Дай Боже да не ни е яд за това, което сме направили. Подобни теми трябва много бавно и мъдро, с всички конституционалисти да се проучат и проиграят. Всякакви варианти какво се случва при еди-каква си ситуация”, продължи Борисов. Той каза, че отговорност за промените в Конституцията носят всички, които са ги подкрепили. “Десислава Атанасова не беше моята дясна ръка, г-н Белозейков беше моята лява ръка с Христо Иванов, няма да позволя внушения”, обърна се Борисов към “Дневник”. Сега имам трима заместници, за да ме наричате “многоръкия Шива”, пошегува се лидерът на ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук