Борисов: Не знам кой ще се съгласи да стане вътрешен министър, защото след това отива на боклука

0

Не знам кой ще се съгласи да стане министър, защото след това отива на боклука. Ние не мислим чисто човешки как се чувстват тези ръководители, които системата ги изхвърля. Къде отиват? С какво ще се занимават?… Но трябва да поздравим Радев и Главчев, че намериха сили и потърсиха решение. 

Това заяви Бойко Борисов по повод драмите около кабинета и вътрешния министър Калин Стоянов.

Трябва да има правителство в понеделник, защото иначе кризата ще стане още по-голяма, подчерта Борисов и изказа предположения, че „в понеделник ще сменят вътрешния министър“.

Борисов поясни: „Бил съм дълги години в МВР. Когато се усетят, че идва смяна, почват да се чудят кой е следващият. Калин се справяше много добре с Шенген. Не знам за какво му трябваше да отиде пред президентството. Г-н Петков каза как го е интервюирал в колата и тогава поехме ангажимент за дълго да е министър. Защото аз не знам кой от системата би се съгласил да стане министър, защото след 2-3 месеца отива на боклука. Това е месомелачка за кариери!“.

„След връщането на мандата на Горица Кожарева, това означава, че президентът Радев има претенции към състава на правителството. А ако има и предпочитания, хубаво е в понеделник и Главчев, и Радев да споделят къде са компромисите в служебния кабинет“.

ГЕРБ няма никакво участие в служебното правителство, увери Борисов.

„Дали е Горица, дали е Кики, Мики, Гълъб, на стената в Министерски съвет вече няма място за портрети на премиерите. И всичко това блокира администрацията“, добави още той.

Борисов изтъкна: Не е важно кой ще е вътрешен министър. Аз не се меся в служебното правителство, мен ме интересуват моите правителства, за които поемам ангажимент.

И допълни: „Аз си отговарям за ГЕРБ. В рамките на година и половина резултатите ще са видими, не давам съвет на никого. Търся споделена отговорност по три теми с другите партии за този регион.Първата е безводието. Второто – ако тези пари, над половин милиард, за напояване, не се използват и не се задейства планът, хората ще спрат да садят царевица и посеви, които изискват много вода. Третото – отсечката Русе-Бяла. Ще видя докъде е пътят. Който колега от политическите партии иска, само тук са три точки за споделена отговорност.

„Ще използвам времето с колегите от ГЕРБ, за да намерим максимално много точки за управление на страната. За да имат излаз всички партии, ако в един момент решим да управляваме.Включително и попълването на домовата книга. Изборът на регулатори ще се превърне в заложник на избора за служебен премиер. Няма как да се разберем за тези регулатори. Или трябва да е някакъв супер тежък компромис“, каза още той.

„Всяка партия има тактика – знам, че хората знаят, че ако някой може да им направи „Хемус“, Търново-Русе, всички тези неща, това е ГЕРБ. Колегите нямат идея. Ако в понеделник сменят вътрешния министър, предполагам, че ще го сменят, протестите ще се изчерпат. Затова търсят нещо друго, в случая списъците“, обясни председателят на ГЕРБ за списъците с учители, обявили се срещу закона, забраняващ ЛГБТ пропагандата в училище.

По думите му нито списъкът на „Възраждане“, нито списъкът на „Промяната“ ще сработят – двете партии си помпат електората, това е 

стратегия за привличане на избиратели преди изборите“ Така Борисов коментира темата за „черния списък“ на „Възраждане“ и острата реакция на ПП-ДБ.  

„Всяка партия има тактика. Аз понеже знам, че хората единствено знаят, че ако някой може да им направи „Хемус“ и Търново-Русе, е ГЕРБ. И си го промотирам“, обясни той.

„Днес е точно ден за борба с тоталитарните режими – да си дадем сметка какво сме правили“, припомни Борисов.

„Това в момента е една агитация и пропаганда. По 2-ри член в Закона в ГЕРБ също имахме много възражения. При споделена отговорност в бъдеще, можем да търсим решения. Нито списъка на “Възраждане” ще сработи, нито другият. Българските учители са с изключително висока класа, да не се подвеждат по евтини пропагандни тези“, посочи лидерът на ГЕРБ.

„Ние сме печелили избори с тяхното „ала-бала“, с тяхно МВР. Арестуваха ни, арестуваха наши хора, държаха ги по арестите, но и с това не успяха да ни уплашат“, припомни Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук