Борисов предупреди ПП-ДБ да внимават да не ликвидират всяка възможност за разговори

0

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че ще отидат на преговори с ИТН за правителство. Време е за държавници още пт две седмици, заяви Борисов. Според него, преговорите ще са полезни, защото ще ги научат на повече мъдрост за след изборите. Ако Слави Трифонов участва в преговорите, от страна на ГЕРБ ще бъде Бойко Борисов, ако не ще изпратят преговорен екип.

“ГЕРБ няма нужда от защита от никого. Ние не сме партия, която на всяко изказване, тича да обяснява какво е било. Принципът, че първата политическа сила трябва да има председател на Народното събрание, трябва да се спазва. Дори не ми минава през акъла, че могат да направят подобни нещо, защото това би означавало ново мнозинство точно преди изборите, един много разсърден ГЕРБ и просто не ги съветвам да го правят. Ако го направят, ние нямаме никакъв проблем с това. Веднъж преглътнахме нашите арести, преглътнахме Росен Желязков, но за Рая партията няма да го преглътне и ще ликвидират всякакви възможности за разговори в бъдеще”, коментира Борисов думите на Пеевски за преврат срещу Рая Назарян като шеф на парламента.

Миналата година имаше всеобщо празнуване на рождения ден на Пеевски в моя кабинет. Аз бях за малко, защото бях до късно. Но Христо, Петков, Василев са останали до късно, разказа Борисов.

Сега бяхме свидетели на една семейна свада между коалиционните партньори ДБ и  БСП. Подкрепям ген. Атанасов да не се дава орден „Стара планина“ на бившия министър на културата Георги Йорданов, но искам Атанасов да се разграничи от внуците на ДС – Васил Терзиев,  който със същите трикове на ПП махна главния архитект на София.

Министърът на културата веднага да си оттегли предложението, призова Борисов

Служебното правителство трябва да излъчи еврокомисар, защото ако чакаме редовно няма да имаме еврокомисар, счита Борисов.


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук