Вътрешният министър направи проверка на ГКПП „Кулата“ заради опашките

0
сн. БГНЕС

Вътрешният министър Калин Стоянов посети граничния пункт Кулата на българо-гръцката граница. Причината за това са опашките от автомобили, които се образуват на пункта. Ето какво съобщи вътрешният министър за трафика в района 

„Получихме множество сигнали от граждани за бавното преминаване на пункта. По тази причина дойдохме на място, за да се уверим каква е организацията. Пътувайки насам, проведохме необходимите разговори с ръководството на митницата в София. Тук, на място, се срещнахме и с колегите от гръцка страна. Набелязахме някои мероприятия, с които съм сигурен, че през следващите няколко минути или часове действително ще изведем сериозния трафик, който в момента се е натрупал и от двете страни. Тук е мястото да кажа, че реално трафикът към Гърция е изключително силен в момента, в летния сезон – предимно четвъртък и петък и, съответно, обратно към България в събота и неделя. Огромен брой граждани на различни държави!“.

„В петък последно предоставихме справките, докладите и анализите, които бъдещият служебен премиер поиска от нас“, каза Стоянов пред журналисти на „Кулата“. „Не мога да кажа дали ще бъда част от новия служебен кабинет“, добави той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук