Германците предпочитат електромобили местно производство пред китайските марки

0
сн. АП

Германските потребители предпочитат електрически автомобили от немски производители пред китайски марки, предаде ДПА. Това сочат данните на проучване на консултантската фирма за управление и технологии „Беъринг Поинт“ (Bearing Point) и независимия институт за икономически изследвания „Ханделсблат Рисърч Инститют“ (Handelsblatt Research Institute).

Публикуваният индекс за привлекателност на електрическите автомобили разкри, че германските автомобилни гиганти „Фолксваген“ (Volkswagen), „Ауди“ (Audi) и „Мерцедес-Бенц“ (Mercedes-Benz) са си осигурили съответно първа, втора и трета позиция.

Междувременно, въпреки по-ниските си средни цени, най-слабо се представят китайските марки Ем Джи (MG), Би Уай Ди (BYD) и „Грейт уол мотър“ (Great Wall Motor – GWM).

Проучването обхваща 2042 души в Германия в периода 15-17 май. Индексът се основава на изявленията на шофьори, които притежават или планират да закупят електрически автомобил.

62 на сто от анкетираните германци определиха цената като най-решаващия фактор, но потенциалните клиенти също така посочиха, че биха обърнали почти еднакво внимание на фактори като обхват, разходи за електроенергия и качество на марката.

Според проучването „Фолксваген“ предлага най-добрия цялостен пакет, въпреки че води само в няколко от отделните категории на проучването.

„Мерцедес-Бенц“ и Бе Ем Ве (BMW) са известни с иновациите, като баварската автомобилна компания се нарежда на 7-мо място след „Тесла“ (Tesla), „Порше“ (Porsche) и „Хюндай“ (Hyundai).

Следват „Опел“ (Opel) и „Рено“ (Renault) с по-ниски средни цени, докато китайските марки, както и „Тесла“, се борят с доверието в качеството, показва проучването.

Анализаторът на „Ханделсблат Рисърч Инститют“ Свен Юнг заяви, че „Тесла“ вече не е еталон за електрическа мобилност, тъй като германските производители са надминали американската компания в технически аспекти и широка сервизна мрежа.

Експертът от „Беъринг Поинт“ Мануел Шулер обаче предупреди, че тази позиция не е гарантирана.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук