Делян Пеевски: ЦИК направи пълна глупост

0

Лидерът на ДПС Делян Пеевски заяви в кулоарите на парламента, че партията му ще предложи да има публична процедура на всички назначения на президента Румен Радев в институциите, в които той има квоти. В първия работен ден на Народното събрание след лятната ваканция той обяви държавния глава за „човека на Москва в България“.

Той назначава директно хора на Русия, което е проблем за националната сигурност и се надявам агенциите да реагират. ДПС ще предложи да има публична процедура на всички назначения на „мистър Кеш“ Радев. 

Не може парламентът да назначава всички органи с публична процедура, а той да си пуска после едни укази и да не обяснява на никого как назначава приятели, свои близки и хора на Москва. Това е много опасно за България и трябва да го прекратим„, каза Пеевски.

„Има едно ДПС – има ДПС има и отцепници. ДПС е това, което ще видите на изборите. Едното е лeгитимно. ЦИК направиха супер циркове, това е несъстоятелно, подадоха се на натиск на двамата, които вече не са наши представители“,заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

И призова ръководството на Народното събрание да премести Централната избирателна комисия от сградата на Партийния дом, където в момента се помещава парламентът.

Пеевски изрично подчерта, че ЦИК няма право да бъде в тази сграда, не трябва да имат нещо общо с НС, а да бъдат в самостоятелна сграда.

На въпрос на „Труд news” дали ще обжалва регистрацията на ДПС-Доган, при която фактически други представители на една и съща партия правят коалиция, Пеевски заяви – първо трябва да се изчака решението на ЦИК коя от двете листи ще регистрира.

И продължи с нападките към ЦИК – председателката Камелия Нейкова и заместничката й „избягали в Азербайджан“ вместо да се занимават с регистрацията на политическите партии и коалиции. 

На въпрос до кога ще продължи разпадът на ДПС, Пеевски отговори, че такъв няма.

„Има едно ДПС, има и отцепници. ДПС ще бъде това, което е, “ДПС-Ново начало“, каза Пеевски.

„Отцепниците да се явяват както искат. В момента няма две регистрации, нека ЦИК да се произнесе“, каза още той във връзка с регистрацията на двете ДПС-та в понеделник.

Лидерът на ДПС по традиция бе остър и по отношение на президента Румен Радев – този път, защото Радев „назначава хора на Русия“ в различни държавни органи.

„Това е проблем за националната сигурност, надявам се нашите агенции да реагират. Ние от ДПС ще предложим да има публична процедура за всички назначения на Мистър Кеш Радев. Не може парламентът да назначава с публична процедура, а Радев да пуска просто един указ“, възмути се Делян Пеевски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук