Доган за Пеевски: Вече много се прекали от момчето

0
сн. ДПС

“Вече много се прекали от момчето. За него няма връщане назад. Както и за нас няма връщане назад“, обясни почетният председател на ДПС Ахмед Доган пред актива на партията, събран в резиденцията му в Росенец. Част от речта му бе пусната в профила на ДПС във Фейсбук. Във вторник Доган изключи от партията Пеевски, 7 негови висши съратници и свали от длъжност 10 областни координатори. Видеото е от 4 минути, озвучено е с музика, на кадрите се виждат радостни членове от актива на движението, подкрепящи Доган.

„Беше крайно време това да се случи“, допълва Доган и подчертава, че това е очаквала цяла България. Той казва, че вече чувал как хората говорят, че въпросът не бил да се спаси ДПС, а да се спаси България. „Само Централният съвет е панацеята, само Централният съвет е гилотината при такива случаи“, казва още Доган.

Той обвини напусналите, че не са чели Устава на ДПС, за да твърдят, че тяхното изключване е незаконно.

“Член 6 съдържа негативната страна на нашата история. Негативният ни опит, това е изстраданият ни опит. Затова си има една много специално заложена философия – временно изключване има, да се даде време да се коригира. Но има и по-строга част, която вече е безкомпромисна“, каза той.

Доган обяснява, че още, когато е поискал оставките на Пеевски и на останалите около него на 10 юни,  те по „всички правни норми вече не са членове“. „Самият ми призив е достатъчен. В случая аз съм по-високопоставеният, дори от Централното оперативно бюро“, смята той.

Краят на речта му е показателен. „Нашето дело е право, победата ще е наша“, казва Доган. Това е известната фраза на съветския външен министър Вячеслав Молотов, след като СССР е нападнат от нацистка Германия през 1941 г. В оригинал „Наше дело правое, победа будет за нами“. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук