ДПС на Доган ще разговаря само с партии, разграничили се от Пеевски

0

Няма да влезем в диалог с нито една партия, ако тя не се разграничи от модела „Пеевски“. Нека всяка политическа сила да заяви на коя страна застава. Това каза евродепутатът и зам.-председател на ДПС Илхан Кючук пред Би Ти Ви. Повод за коментара му стана провелият се вчера разговор с „Има такъв народ“ за съставяне на правителство, след като партията на Слави Трифонов взе третия мандат.

Депутатите от ДПС, които заявиха подкрепата си за почетния председател на политическата сила Ахмед Доган, видяха много общи виждания с „Има такъв народ“. Народните представители от лагера на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски обаче са против съставянето на кабинет в този парламент и призоваха за нови избори.

„Моделът на управление на Делян Пеевски трябва да бъде разграден, той е вреден за държавата. В ДПС имаме вина, че толкова време мълчахме, но просто не знаехме за процесите, за които другите говорят. Основният въпрос е има ли сили българското общество да каже, че така повече не може“, каза Кючук.

На въпрос защо все още партията на свиква органите си, за да смени Пеевски като съпредседател на ДПС, евродепутатът уточни, че „това ще се случи, когато трябва да се случи“. Той добави, че ще са внимателни във всеки един детайл и подчерта, че всички, подкрепящи Доган, трябва да са готови да изтърпят атаките, които ще последват от „медийните и политически бухалки“.

„Отново напомням, че имаме информация за среща във финансовото министерство, на която са присъствали представители на НАП, Антикорупционната комисия и един от най-ошлайфаните политици на Пеевски. Нека финансовият министър да излезе и каже имало ли е такава среща и какво е обсъждана на нея“, призова Кючук. Служебният финансов министър Людмила Петкова отхвърли обвиненията срещу нея.

Евродепутатът каза още, че няма истина в думите на Пеевски, че зад разцеплението на ДПС стои президентът Румен Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук