Елегантност в памет на Ален Делон

0
сн. Алма комуникация

С есенно откриване, изпълнено с емоция и елегантност, Академията за мода проведе своите традиционни „Вечери на стила“, като този път събитието бе посветено на паметта на световноизвестния актьор Ален Делон. Темата на вечерта акцентира върху „новата елегантност“ – моден стил, който символизира баланс между класиката и модерното, и позволява на хората да изразят себе си по уникален начин.

Организатор на събитието бе проф. Любомир Стойков – едно от водещите имена в българската мода и стил. Журналист, моден експерт и университетски преподавател, Стойков отправи ясно послание към всички гости, заявявайки, че модата не познава ограничения и всеки човек трябва да бъде себе си, като смело изразява своята индивидуалност. „Всички имаме нужда от романтика“, подчерта проф. Стойков, като добави, че романтиката е важен елемент не само в личния, но и в стилистичния ни живот.

Особен емоционален момент бе свързан с шала на Ален Делон – символ на артистичност и изисканост. Проф. Стойков представи шал с венециански и римски мотиви – част от личната колекция на легендарния актьор. Този шал е свързан с интересна история, която проф. Стойков разказа с уважение и носталгия.

Преди три десетилетия, на кинофестивала в Кан, Ален Делон присъства в компанията на известния български режисьор Хачо Бояджиев – тогавашен генерален директор на Българската национална телевизия. В типичния си артистичен стил, Ален Делон сваля шала си и го подарява на Хачо, който години по-късно предава този емблематичен аксесоар на агент Тенев. Сега, този шал се превръща в символ на връзката между големите имена на световното кино и българската култура.

Вечерите на стила, отдадени на Ален Делон, не бяха просто почит към модата и елегантността, но и спомен за човечност, артистичност и неповторимо присъствие, които Делон остави след себе си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук