Зеленски изслуша доклад на главнокомандващия Сирски за положението по фронтовете в Украйна

0
сн. АП

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с министъра на отбраната Рустем Умеров, главнокомандващия Олександър Сирски и началника на Генералния щаб Анатолий Бархилевич и изслуша доклад за ситуацията във всички сектори на бойните действия, съобщи Укринформ.

Зеленски съобщи във „Фейсбук“ за проведената среща.

„Основното ни внимание беше насочено към фронтово-войсковите цели и стъпки в близкото бъдеще, включително всичко необходимо за ефективните действия на нашите воини на фронта: оръжия, военна техника, доставки и окомплектоването на бригада“, отбеляза Зеленски.

Украинският президент отбеляза, че главнокомандващият Сирски е представил подробен доклад за ситуацията по всички фронтове и усилията за отразяване на руските атаки. Курската операция е била обсъдена отделно. Според Зеленски ВСУ удържат позициите си и не позволяват на противника да разшири войната на украинска земя.

„Вместо планираната от руснаците буферна зона на украинска територия, ние създадохме буферна зона на руска територия в близост до нашата граница. Благодарен съм на всички наши воини за проявената храброст. Специален акцент е поставен върху попълването на „обменния фонд“ за Украйна, за да бъдат освободени наши хора от руски плен. Благодарение на операцията в Курск вече са освободени значителен брой наши хора“, подчерта Зеленски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук