Калин Стоянов: Водих тежка битка, бях атакуван от президента – устоях, моралната победа е за мен!

0
сн. БГНЕС

„След като бях атакуван и от президентската институция, вярвам, че моралната победа е за мен. Всички, които са оплетени в зависимости, изпитвам съжаление, но не и съчувствие. Колеги, за мен беше чест да вървя рамо до рамо с вас. Не бях послушен, но не съм и обещавал. Моралната победа е за мен!“
Това заяви Калин Стоянов след като предаде властта на Атанас Илков в Министерството на вътрешните работи.
Освобождавам поста с високо вдигната глава. Работих по правилата, не участвах в политически интриги, каза Калин Стоянов.

„Водих тежка битка. Имах силата да се изправя срещу трудности, заяви Калин Стоянов, коментирайки пребиваването си в изпълнителната власт.

„Не допуснах „ала-бала“ на изборите и това, колеги, не се прощава. Не бях послушен, но не съм и обещавал. Поставих едно единствено условие, а именно да подбера екипа от хора, с който да работя. Осигурих комфорт на всички в системата на МВР. Бях ваш министър, колеги. Бях министър на всички граждани“, допълни той.

„Бях там, когато имаше нужда от мен. Не позволих политическа употреба на ведомството. Тя е доказателство, че направих правилния избор, въпреки цената, която платихме със семейството ми в последните месеци. Оставам на категорична позиция, че по никакъв начин МВР не трябва да става заложник на болни амбиции за безконтролна власт“, каза Стоянов.

Вчерашният ден беше продължение на цирка, който се разигра миналата седмица с главен герой президента Радев. Първият български президент след 89-та, който публично погази Конституцията. Най-хубавото е, че маската падна. Всички видяхме намесата в изпълнителната власт – кой може и кой не да бъде служебен министър. Топлата прегръдка, с която той прегърна своите рожби, които до вчера наричаше „шарлатани“, заяви Стоянов.

Това, къде ще ме видите и кога, е въпрос на време. Това ще бъде място, откъдето ще продължавам да работя за България и гражданите и да следвам евроатлантическия път, отбеляза Калин Стоянов.

Искам да поздравя Горица Кожарева която изнесе публичен урок по достойнство на мъжете в политиката и в частност президента Радев. Благодаря на всички колеги, които ме подкрепяха до последно, те винаги могат да разчитат на мен. Искам да благодаря на хората, които застанаха зад мен и ми симпатизират, каза още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук