Калин Стоянов: Има много силно горене в центъра на складовата база

0
сн. БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов отново на мястото на инцидента в Елин Пелин. Към 7:45 ч. той заяви пред медиите:

Очакваме хеликоптера, който е на военните, също да облети, за да кажат и те тяхното мнение дали има опасност за хората. Все още има гърмежи от склада. Цяла вечер, в рамките на всеки час, се извършваше облитане и с наши дронове, с които наблюдавахме цялата ситуация. Хубавото е, че складът, за който се очаква, че има около 2 тона тротилов еквивалент, не е засегнат. Покрай него е горяло, но все още той е в цялост. Но, колегите казват, че има много силно горене в центъра на складовата база, което продължава. Трябва да се знае, че всички действия в на местопроизшествието ще започнат най-рано 24 часа след последния гърмеж. Просто няма възможност да се започне по-рано да се работи на самото произшествие.

Тук е мястото да кажа нещо друго. От вчера вечерта и днес сутринта започнахме да слушаме така доста изказвания, анализи, коментари и така нататък. Единият от коментарите са включванията на кмета на община Елин Пелин, който си позволява да коментира какво и как е трябвало да стане! Този човек, по наша информация, е някъде дълбоко в Гърция, вероятно на някой прекрасен плаж. Съветвам го да продължава да си пие узото там, да се маже по- често със слънцезащитни мазила и да ни остави да си свършим работата. И нека не си нарушава почивката с всичко това, което се случва тук.

Освен двамата човека, които са в болницата, нашата информация е, че вътре има двама човека. Става въпрос за сина на собственика – момче на 22 години – и друг гражданин, който е на 60 години.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук