МВР-шефът Атанас Илков: Не установихме данни, че Ахмед Доган е застрашен

0

„МВР няма да влиза в политическия нюанс. От позицията на МВР мога да кажа, че по сигналът бе извършена проверка и изложеното в сигнала нищо не се потвърди. Не установихме данни, че Ахмед Доган е застрашен. На база тези данни НСО си преценява има ли основания за назначаване на охрана”.

Това заяви служебният вътрешен министър Атанас Илков.

Направих усилия да се успокои системата на МВР. Освен за изборите, работим с големи темпове по подобряване на материално-техническата база, оборудване, въоръжение, каза още той.

„Ако тогава, когато сме на място за дадени сигнали, напр. ромските махали, и се осъществява превантивна или друга дейност, не трябва да се възприема като натиск. Нашето присъствие е необходимо да бъде там, за да се даде спокойствие на гражданите и да се гарантира добър обществен ред. Нека гражданите не възприемат присъствието ни като репресия”, обясни той.

По думите му месец преди изборния ден ще започне специализирана операция в цялата страна във всички рискови зони, вкл. ромските махали. „Това е наш подход и ще присъства на тези места.”

Той обяви, че ще сменя директори на дирекции там, където има влошени резултати.

„Главен секретар на МВР няма, няма и да има по време на служебния кабинет. Това не променя подхода ни за честни и прозрачни избори”, обяви той.

За наследството на Калин Стоянов, Илков подчерта: „Няма да коментирам дейността и всичко, случило се по времето на Стоянов. Нашата задача е да се концентрираме върху всичко, което предстои.”

По повод влизането ни по суша в Шенген, министърът допълни: „Работим в пълен обем от действия, които се изискват, ще положим усилия да отговорим на изискванията пред България. Не мога да кажа кога ще се случи приемането ни.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук