Меган Маркъл с признание: Мислех за самоубийство

0
сн. Гетиимиджис

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл разказа за борбата си с проблемите с психичното си здраве и мислите си за самоубийство, докато със съпруга си стартираха инициатива за справяне с безопасността на децата онлайн, пише „Гардиън“.

Меган, която разкри в интервю за Опра Уинфри преди три години, че е мислела да посегне на живота си, докато е била работеща кралска особа, заяви, че се надява, че като говори, може да помогне на другите:

„Когато си преминал през някаква степен на болка или травма, вярвам, че част от нашето изцелително пътуване – със сигурност част от моето – е способността да бъдем наистина открити за това“, каза тя в неделя в съвместно интервю с принц Хари по американската телевизия CBS.

„И знаете ли, аз наистина не съм разказала за моите преживявания. Но мисля, че никога не бих искала някой друг да се чувства по този начин. И никога не бих искала някой друг да прави такива планове“.

„Така че, ако това, че изказвам това, което съм преодоляла, ще спаси някого или ще насърчи някого в живота му наистина да провери какво става с него, а не да приема, че външният вид е добър, така че всичко е наред, тогава това си струва. За това ще поема риска“.

43-годишната херцогиня 
направи това откровение на старта на Мрежата на родителите, съвместно с тяхната фондация „Арчуел“, която цели да осигури онлайн общност и ресурси, които да помогнат в борбата с вредата от социалните медии. Кампанията „Да не губим деца в социалните медии“ е създадена след двугодишна пилотна програма със семейства, чиито деца са усетили вредното въздействие на социалните медии.

Меган и принц Хари с голямо завръщане на червения килим

Gulliver/Getty Images

Принц Хари заяви, че скръбта, която тези семейства са изпитали, може да се случи на всеки.

„Винаги говорим за това, че в старите времена, ако децата ви са били под покрива ви, сте знаели какво правят. Поне са били в безопасност, нали? А сега те могат да са в съседната стая, да работят с таблет или телефон и да се впускат в тези заешки дупки. И преди да се усетите, в рамките на 24 часа те могат да посегнат на живота си“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук