МО на Русия: Руските сили унищожиха две украински бойни машини на пехотата в ДНР

0
сн. БГНЕС

Екипажът на тежката картечница „Утес“ от Южната група на руските въоръжени сили в Донецко направление унищожи жива сила и лекобронирана техника на украинските въоръжени сили. Това казаха от руското министерство на отбраната, цитирани от руски медии.

 „Възползвайки се от фактора на изненадата, военнослужещите от Южната група войски унищожиха две бойни машини на пехотата на противника и концентрация на личен състав на противника в Донецкото направление на специалната военна операция“, казаха от ведомството.

Министерството на отбраната отбеляза, че работата винаги се извършва във взаимодействие с разузнавателни части и екипажи на противотанкови системи. Както каза военнослужещ от руските въоръжени сили с позивна „Невод”, задачите се свеждат основно до откриване и унищожаване на лекобронирана техника, както и изваждане от строя на тежкобронираната.

След всеки набег на щурмова група се анализират грешките и се анализират слабите места на противника.

„По време на специалната операция щурмова авиация на Южната група войски натрупа богат опит и превзе без загуби и най-укрепените позиции“, подчертаха от ведомството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук