Отново! Изстрели в близост до Тръмп, той е в безопасност

0

Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него, се казва в изявление на кампанията му от днес, предаде Ройтерс. 

В изявлението не се дават повече подробности. 
Асошиейтед прес отбеляза, че инцидентът е станал във Флорида, предава БТА.

Извършен е нов опит за убийство на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи  междувременно членът на Камарата на представителите от Републиканската партия Марджъри Тейлър-Грийн. 

„Президентът Тръмп е жив и здрав след поредния опит за покушение (…). Те се опитват да го убият. Ще направят всичко, за да му попречат да спечели“, написа тя в социалната мрежа „Екс“ (бивша Twitter).

„Президентът Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него. В момента няма да разгласяваме повече подробности“, заяви говорителят на кампанията на Тръмп Стивън Чеунг в изявление, което не предостави допълнителни подробности.

Според журналист от „Политико“ изстрелите са били произведени в Националния голф клуб Тръмп в Уест Палм Бийч, Флорида, където бившият президент е играл голф тази неделя, пише „Фигаро“. 

Според „Ню Йорк пост“ става дума за стрелба между двама души, станала пред голф клуба. Двамата стрелци са се целили един друг, твърди вестникът. Голф игрището беше незабавно затворено, каза източник на CNN.

Бившият президент е играл голф в Trump International Golf Club в Уест Палм Бийч. Според запознат източник игрището е било незабавно блокирано, пише Си Ен Ен.

Инцидентът е станал малко преди 14:00 ч. От Сикрет сървис съобщиха в Екс, че работят с шерифската служба на окръг Палм Бийч за разследване на инцидент с охрана, в който е замесен Тръмп.

По информация на New York Post двама души са открили стрелба пред голф клуба на Тръмп във Флорида, но той не е бил в опасност. Вестникът се позовава на източници от правоохранителните органи. 

„Тайните служби, съвместно с шерифската служба на окръг Палм Бийч, разследват инцидент с бившия президент Доналд Тръмп, който се е случил малко преди 14:00 ч. Бившият президент е в безопасност“, се казва в изявление на Сикрет сървис. 

Високопоставен служител на правоприлагащите органи, информиран за инцидента, каза за NBC News, че Тръмп е бил на голф игрището, когато в близкото разстояние се чуло нещо, което е изглеждало като звук от стрелба. 

Като предпазна мярка тайните служби са премести кандидат-президента на безопасно място, но не е имало предпоставки за това, че Тръмп е бил в опасност и цел на нападението. Местната полиция разследва причината за звука от това, което може да е било стрелба. 

В публикация на X сенатор Линдзи Греъм каза, че е разговарял с Тръмп след инцидента. Той не сподели никаква информация за състоянието на Тръмп, но добави: „Той е един от най-силните хора, които съм познавал. Той е в добро настроение и е по-решен от всякога да спаси страната ни“. 

Инцидентът се случва само два месеца след опит за покушение срещу Тръмп по време на негов митинг. 
 

На 13 юли срещу Тръмп бе извършено покушение. Тогава 45-ият президент на Съединените американски щати и кандидат на Републиканската партия за президентските избори през 2024 г. е прострелян в дясното ухо по време на предизборен митинг близо до Бътлър, Пенсилвания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук