Петков потвърди: Имаше инициатива за сваляне на Рая Назарян като председател на Народното събрание

0

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков потвърди пред журналисти, че е имало инициатива за свалянето на Рая Назарян от поста председател на 50-ото Народно събрание. 

Малко преди това двамата с Назарян откриха изложба на детски рисунки в парламента.

„Имаше такава инициатива, но след много дълги разисквания от наша гледна точка ние решихме, че единственият начин реално, дългосрочно да се преборим с модела „Пеевски“ е с доверието на българските граждани.

Всички други технически варианти, всякакви други процедурни варианти, те във времето не са устойчиви. Всъщност нашата идея сега от ПП-ДБ е да направим сериозна, позитивна кампания, да се върнем към нашите избиратели, да поискаме тяхното доверие. Дългосрочната ни борба е да сменим модела на задкулисието“, коментира той. 

Кирил Петков отговори на въпроса, след като заедно с председателя на 50-ото Народно събрание Рая Назарян откриха изложба под надслов „Деца на войната“. Изложбата с детски рисунки се организира по инициатива на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и в откриването ѝ участва посланикът на Украйна у нас Олеся Илашчук.

На въпрос за оценката за служебните министри, Петков каза, че оценката му към министър Калин Стоянов е „под всякаква критика“. Страхът ми е, че с Калин Стоянов за министър, изборите няма да бъдат честни, както не бяха и последния път. 

Кирил Петков заяви, че се фокусират в следващата кампания с избирателите. 

Нашата идея, на ПП-ДБ, е да направим една сериозна кампания, да се обърнем към нашите избиратели, да поискаме тяхното доверие, дългосрочната борба е да сменим модела на задкулисието, да има справедливост, свободни граждани, да няма зависимости, но това ще стане само с доверието на българските граждани и максимално много гласове, посочи той. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук