Президентът връчва третия мандат утре на ИТН

0

Стана ясно кога и на кого президентът ще връчи третия мандат.

„На 29 юли, понеделник, в 12.00 часа на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще възложи на парламентарната група „Има Такъв Народ“ да посочи кандидат за министър-председател“, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

В петък, на 26 юли Румен Радев се обърна към парламентарно представените политически сили и ги призова да използват периода до връчване на третия мандат, за да стигнат до консенсус.

„Надявам се политическите партии да ползват това време, да преосмислят своите собствени позиции, виждания за бъдещето на България, да проявят максимална конструктивност и да използват този последен шанс. Ако не успеят, ясно е, че отиваме на избори“, каза държавният глава пред медии в Париж, където пристигна за церемонията по откриване на Олимпийските игри.

По-рано днес в ефира на БНТ председателят на парламентарната група на партията Тошко Йорданов заяви, че има шанс за правителство с третия мандат. Коментира и вероятната дата на евентуални нови избори: „До 13 октомври сме си опрели и без да държим третия мандат“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук