Президентът: Инициативата „Подкрепи една мечта“ успя да събере повече от 87 000 лв.

0
сн. БТА

Инициативата „Подкрепи една мечта“ успя да събере повече от 87 000 лв. Това обяви президентът Румен Радев на традиционния абитуриентски бал за младежи, настанени в приемни семейства и в Центрове за настаняване от семеен тип. Държавният глава и неговата съпруга Десислава Радева са домакини на събитието.

Набирането на средства продължава, за да може наесен тези, които започнат да следват в университети, да получат стипендия, с която да могат да продължават своето висше образование, добави Радев.

По-възрастните знаят, че каквото и да постигне човек през живота си, никога няма да забрави онези, които в началото са вярвали в неговите мечти и са били стълб, подкрепа по пътя на реализацията на тези мечти, каза президентът на зрелостниците. Ако чуете някой да ви казва: „Няма да се справиш“, използвайте тази прекрасна възможност да покажете, че е сгрешил в преценката за вашия талант и възможности, добави държавният глава.

Партньори на Администрацията на президента за реализиране на инициативата са Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето, Министерството на образованието и науката, и Министерството на младежта и спорта.

Инициативата „Подкрепи една мечта“ е насочена към младежите, настанени в социални услуги за резидентна и приемна грижа. В 11-и и 12-и клас в средното училище те получават подкрепа и напътствия за своето личностно развитие чрез образование или работа. Младежите са насърчени в решението си да продължат своето обучение във висше училище или професионален колеж, както и получават съвети за избора на подходяща специалност. Те се запознават с възможностите за реализация на пазара на труда чрез конкретни предложения за работа.

В подкрепа на мотивацията за учене Администрацията на президента отпуска еднократна стипендия за младежите от инициативата, които са приети да учат в университет или колеж. Финансова помощ за отличен успех получават и учениците от 12-и клас, които са настанени в комплекс за социални услуги. Средствата за стипендиите за студенти и ученици се набират по време на дарителската кампания, която президентската администрация организира всяка година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук