Продължават усилията в борбата с пожара в планината Славянка

0
сн. БТА

Пожарникари, горски служители и доброволци продължават да гасят пожара на българска територия в граничната с Гърция планина Славянка. За овладяване на огъня все още не може да се говори, съобщи за БНР директорът на Главната противопожарна дирекция Александър Джартов.

Вече 16-и ден пожарът в планината Славянка се оказва истинско предизвикателство за огнеборците от двете страни на българо-гръцката граница. Над 120 души се опитват да пресекат пътя на огъня към близките села Петрово и Голешево на българска територия.

Верижна техника прави просеки.

Идеята е навсякъде, където можем да влезем, да бъдат обработени тези фронтове и да знаем, че малко по малко започваме да намаляваме тази дължина на фронта, съответно на развитие на пожара, каза Джартов.

Тази сутрин над планината заваля дъжд, но за кратко:

„Заваля, но не е достатъчно там, където има тревна растителност, помага със сигурност, но вътре в гората на практика не се усеща неговото въздействие Вчера изглеждаше ситуацията доста притеснителна. Днес съпоставено с вчера е доста по-оптимистично, но не може да говорим за овладяване на пожара“.

Шведските самолети продължават да обливат огнищата на пожара. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук