Радев: Искам да призова да има повече внимание към българските Военновъздушни сили и към българската армия

0

Искам да призова към българските Военновъздушни сили и към българската армия да има повече внимание, да има една осъзната регулярна държавническа подкрепа, а не политически спекулации по принуда в резултат на избори или катастрофи. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Долна Митрополия. 

Днес там беше отдадена последна почит към загиналите при инцидента край Граф Игнатиево пилоти – подполковник Петко Димитров и капитан Венцислав Дункин. 

Държавният глава изказа съболезнования и съпричастност към близките и колегите  на пилотите. Днес се разделяме с двама достойни летци, каза той. 

„Още веднъж да призова да се престане със спекулациите преди компетентната комисия да е приключила своята работа и да научим реалните факти“, каза още Румен Радев в отговор на въпрос за разследването на инцидента. 

„Има ясно назначена комисия, с ясни отговорности, аз съм абсолютно убеден, че тази комисия и прокуратурата ще извършат всички необходими действия, така че да имаме обективно разследване на този случай“, отбеляза държавният глава. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук