Радев: Неприемливо е продължаването на войната в Украйна

0
сн. БГНЕС

Президентът Румен Радев смята, че не е възможно Русия да бъде победена във войната, която тя води срещу Украйна. Според държавния глава извършеното тази седмица покушение срещу словашкия премиер Роберт Фицо е плод на страсти, разпалвани покрай войната в Украйна.

„Аз отдавна предупредих, че тази война ще се разраства, но е неприемливо в европейските общества да се насажда нетърпимост към чуждия глас и омраза.

Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствено възможен изход. Опитът за убийство на европейски лидер от радикализиран фанатик заради подкрепата му за мира е показателно за последствията от тази насаждане на нетърпимост към чуждото мнение и омраза.

Затова допринесоха и много политици, партии и медии с тяхното представяне на всеки различен глас като проруски. Ако така продължават нещата и не се сложи край на тази война, ще имаме демографски опустошена страна Украйна, с напълно унищожено инфраструктура, индустрия, производства и това ще бъдат изключително тежки последици не само за Украйна, но и за цяла Европа“, коментира пред журналисти в Ямбол Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук