Р. Аталай: Питайте Пеевски за 500 млн. лв. от ББР и 500 млн. лева от КТБ къде са

0
сн. БГНЕС

Пеевски е председател на парламентарната група на ДПС и му е поискана оставката от почетния председател и той все още остава такъв заради дебелоочието си. Това каза депутатът Рамадан Аталай, който бе изключен от групата на ДПС в 50-ото Народно събрание.

„Ще се справим, електоратът е с нас“
Така смята Аталай, който отправи и послание към избирателите на ДПС, уверявайки ги, че има план. „Ако някой се опита да открадне и да вземе ДПС от почетния председател, който е създател на тази партия, би трябвало да си носи моралната отговорност, а след това политическата. Съсипването на една политическа формация не е равностойно да съсипваш бизнеси на хора“, каза Аталай.

Пеевски говори за кражба на марката ДПС. „Трябва много да си се взел насериозно и да се представиш като султан, за да може да излезеш и да кажеш, че марката ДПС, ДПС я е откраднала“, каза Аталай.

Той отбеляза, че ДПС е останала единствената политическа сила, на която не е посегнато по този грозен и глобален начин.

По думите му, ако Пеевски тръгне да създава административни пречки, ще се покаже колко е бил депесар, колко е бил вътре в идеите и идеологията на ДПС.

„За тези години ДПС никога не е ползвал този език, който е ползвал в момента. Ние никога не сме скачали срещу институциите с грозни думи. Как бяха – кешаджии, зайци ли не бяха. На България трябва спокойствие, на България й е необходимо диалог“, смята още Аталай.

„За разлика от тези, хора които тръгнаха по паричния поток, ние отиваме при нашия избирател. Губим медийната война, защото всички медии, които са купени от г-н Пеевски. Като едновремешните плакатни войни, сега се води медийна кампания, за да се окаля всеки един, който е е с него. Знаете ли, ние колко пъти сме вадили човек от калта. Когато вадиш човек от калта, освен да те окаля, нищо друго не може да направи“, каза Аталай.
След като Пеевски обвини Ахмед Доган за милионите от ББР, Рамадан Аталай коментира нападките. „Когато човек е притиснат, може да измисли всичко“, смята още Аталай.

Аталай попита от позицията на какъв Пеевски пита Доган за милионите. „Ако си политик, когато задаваш въпрос, би трябвало да му знаеш отоговора. Убеден съм, че знае къде са 30-те млн. лв. Нека да дойде да дкаже не само къде са 30-те милиона, а и тези кредити, които са теглени от ББР, не са само тези на г-н Гайтански, има още 150 млн., които не ги връщат. Къде са тези 500 млн. от КТБ?“, попита депутатът.

На въпрос дали е погасявал Доган с пари от Гайтански задължения на ТЕЦ „Варна“, той каза, че не е участвал в управлението на ТЕЦ „Варна“.

Той обърна внимание, че през 2013 г. ДПС едва са спасили Пеевски, както и че тогава Цветан Василев е бил като негов баща. ОЩЕ: Пеевски нарече Доган крадец от ББР и говори за „моята партия“: Силвия Великова и Валерия Велева


„Дали Петър Чобанов трябва да бъде министър-председатела на България, лично го познавам, има достатъчно качества, може да бъде министър-председател, служебен премиер“, коментира

„Въпросът е, че той трябва да устои на онези процеси, които се случват в момента в България, а именно натиска или опитите от страна на определени политически лица да се опитат да си подредят служебно правителство, за да могат да продължат по-нататъшни действия, изгодни за тях“, коментира Аталай.

Той изрази убедеността си, че Чобанов ще устои на натиска. ОЩЕ: Петър Чобанов е готов да се включи в процедурата за служебен премиер

Според него Димитър Главчев не е устоял на натиска. „В определени позиции виждаме, че имаше намеса на Пеевски или на Борисов. От парламентарната трибуна казахме – назначаването и освобождаването на областни управители. Когато е изгодно на Делян се назначават, когато не е изгодно на Пеевски – се освобождават хората“, смята Аталай.


Аталай увери, че хората на Доган в ДПС ще подпомагат президента с цел да се попълни списъка от „домовата книга“.

„Президентът трябва да има лица, от които да избира следващия служебен премиер, но без влиянието, без натиска, без зависимости от Делян Пеевски“, каза Аталай. Според него държавата трябва да се отърве от това един човек да управлява.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук