Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

0

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове.

На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и техника от армията.

Обстановката е динамична, а заради високите температури и вятъра огънят се разпалва отново огъня. Районът се обхожда и от смесени групи от пожарникари, горски служители и доброволци.

Операцията на място ръководи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов. 

Усложнена е обстановката при село Иван Вазово, където с военна техника бе изградена просека,  съобщи за Радио Пловдив директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов. 

Огънят е достигнал изоставени лозя и непрекъснато се полуават сигнали за запалени сухи треви, уточни Димитър Бришимов от аварийния отряд на пожарната. 

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева участва в работата на кризисните щабове на двете общини и отбеля, че е създаден добрата координация на екипите на пожарната, военните, местните власти и доброволците.

Кметовете и на двете общини Ива Вълчева и Младен Кичев са на терен и и също подпомагат управлението на кризата.

Напълно е потушен пожарът край селата Отец Паисиево и Сърнегор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук