След рухналия таван в сватбения салон – трима са в ареста, пострадалите са 20

0

Трима души за задържани за 24 часа в ареста по образуваното досъдебно производство за инцидента с падналия таван в сватбена зала в Кърджали снощи, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Задържани са двама мъже на 52 и 57 г., както и жена на 46 г. за причиняване на средна телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на служебни задължения.

Арестантите са свързани с фирмата от сватбения салон, но от полицията не уточниха дали са собственици или служители.

Общо 20 контузени гости на сватбата са преминали през Спешното приемно отделение на Университетската многопрофилнаболница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“, като двама от тях са със счупeни крайници.

Преобладаваща част от контузените са с леки повърхностни наранявания и са обработени в болницата.

Припомняме ви, че инцидентът стана снощи около 19:30 по време на сватбено тържество край града. По първоначални данни – отлепил се гипсокартонен таван е паднал върху празнуващите. 

„Изведнъж таванът започна да пропада. Добре, че се метнахме зад салона. Ако бяхме излезли на входа, може би щяхме да сме пострадали“, разказа пред БНР Орхан Тахир – музикант в сватбения оркестър на тържеството.

Кореспондентът на БНР Валя Апостолова съобщи, че веднага след инцидента са започнали огледи на дежурна следствена група и пожарникари. Към момента не се знае защо окаченият таван се е срутил – дали е заради дъждовете от последните дни, дали заради лошо качество на материалите или поради недобро строително изпълнение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук