Тръмп представи бизнес с криптовалути

0
сн. АП

Доналд Тръмп представи бизнес с криптовалути, но не предостави детайли за него, предадоха световните агенции.

Представянето се състоя на живо в „Екс спейс“. Там Тръмп се включи в широка дискусия, която засегна
втория опит за убийство срещу него в неделя и прехода му от скептик към криптовалутите в човек, който се интересува от тях.

Бизнесът се нарича World Liberty Financial. Не става ясно как е бил създаден, как се финансира и какви точно услуги ще предоставя. В общ план новият бизнес на милиардера има намерение да предлага редица услуги, основани на т.нар. децентрализирано финансиране – механизъм, който премахва необходимостта да се минава през посредник като банка, за да се извършват трансакции с трета страна.
 World Liberty Financial ще даде възможност за даване и заемане на криптовалути от други потребители – услуга, която вече се предлага от редица платформи.

Необичайно е кандидат за президент да стартира нова бизнес инициатива толкова близо до изборите, но Тръмп се опитва да привлече поддръжници на цифровите активи и техните долари преди деня на изборите на 5 ноември.

В миналото Тръмп се подиграваше с криптовалутите и ги определяше като измама. Но по време на кампанията си по преизбиране той започна да приема цифрови активи и обеща да превърне САЩ в „криптостолица на планетата“ с леки регулации и национален запас от биткойн.

Двамата най-големи синове на Тръмп –  Ерик и Доналд-младши, популяризираха проекта през последните седмици, като обещаха, че той ще трансформира света на финансирането на цифрови активи, без да уточняват подробности.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук