Джевдет Чакъров след срещата с Доган: Връщане назад няма! Трябва да се върнем към автентичното ДПС!

0

Връщане назад няма! 

ДПС не функционира в момента в нормалния си вид и съдържание. Необходимо е да се върне функционирането на автентичното, истинското ДПС.

Среща на Ахмед Доган с Делян Пеевски няма да има.

Очаква се обръщение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Това са основните резултати от срещата на Ахмед Доган със 17-те депутати, които спазиха разпореждането му да се гласува „против“ правителство на ГЕРБ-СДС.

След седмица на политическо напрежение и разделения в групата на ДПС част от членовете на Движението се срещнаха с почетния председател Ахмед Доган в резиденцията му в „Росенец“.


След срещата Джевдет Чакъров заяви:

„Проведохме едно задълбочено и доста сериозно заседание с колегите с нашия почетен председател д-р Ахмед Доган. Обсъди се политическата ситуация в страната. Естествено обсъди се и политическата ситуация вътре и в нашата политическа сила – в ДПС и в парламентарната ни група. И видно е, че ситуацията има своите измерения с оглед на натрупаното напрежение.

Това, което обсъдихме е, че ДПС не функционира в момента в нормалния си вид и съдържание. Необходимо е да се върне към нормалността по отношение на функционирането, което имаме предвид автентичното, истинското ДПС, което е с функциониране на колективните органи, диалог, визия, обсъждане, взимане на решения, които произтичат от колективните органи, съобразно нормите в нашия устав.

И решението на всички колеги, които представям е, че връщане назад няма. За напред трябва да се възстанови тази нормалност. И очаквайте в най- скоро време позиция от нашия почетен председател, от д-р Ахмед Доган.

Какво означава да се върне нормалността?

„Да функционира, да функционират всички колективни органи, вече казах. Това не е клише. Не еднократно съм посочил, че те не функционират от доста време, от миналата година – близо година вече. Не функционират, няма обсъждане, няма взимане на решения. По този начин не може да се продължава и няма да се продължи. Ние вярваме в потенциала, в капацитета на всички структури в ДПС.

И в това отношение очакваме позитивни стъпки, решения от тях, от хората, които са ни подкрепяли и в страната, и в Турция, и в Европа, навсякъде. И освен това трябва да подходим и отговорно и с оглед на това, което е ДПС и за нашата страна за република България. С оглед на политическата ситуация, осъзнаваме и нашите отговорности.

Трябва да има стабилност в страната. Да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство в оставащото време. Ако не съумеем естествено, че ще се иде на избори. Но това не е най-доброто решение. Защото пропускаме много сериозно време. Отново обсъдихме нашата отговорност и ролята, която трябва да има ДПС, такава каквато е имало още от началото на демократичните промени“.

Чакъров беше категоричен, че трябва да има стабилност в страната и „трябва да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство“.

„Виждаме какво става с Плана за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Има какво да направим“. 

До момента Ахмед Доган не е коментирал случващото в ДПС. Очаква се обаче неговата позиция да стане ясна именно след днешната среща.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук