Председателски съвет да обсъди евентуална корекция на бюджета след пожарите, предлага ДПС

0
сн. БТА

Председателският съвет на Народното събрание да покани ресорните министри и да обсъди евентуална корекция на бюджета за закупуване на нова техника за бедствия и аварии и помощ за пострадалите при пожарите у нас. Това предлага ДПС.

„Да видим от какво има нужда държавата – ако трябва корекция на бюджета, да направим предложение към правителството. Да се купят хеликоптери, да се отпуснат средства за пострадалите. Вие го отразихте и виждате какво е положението – хората бедстват, държавата трябва да си е на мястото.

Аз смятам, че вчера правителството си беше на мястото – премиерът, вътрешният министър – хората работят, но няма с какво да работят. Виждате – машини няма, има само стари хеликоптери. За мен положението е брутално от техническа гледна точка. Специално благодаря на Турция за това, което направи за нас, и правят, и ще пратят още помощ днес. Чехия също помогна, но ние като европейска държава трябва сами да си помогнем и да си свършим работата. Ние сме парламентарна република и трябва да сме на мястото си“, заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Според него, ако парламентът започне работа навреме, ще успее да извърши корекция на бюджета.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук