Пуерто Рико: Перлата на Карибите

0
сн. Пиксабей

Добре дошли в Пуерто Рико, великолепен остров, който съчетава карибския чар с испанската колониална история и съвременната американска култура. Разположен в сърцето на Карибско море, този тропически рай предлага на своите посетители разнообразие от преживявания, които трудно могат да бъдат намерени на друго място.

Сан Хуан: История и Модерност

Вашето пътуване в Пуерто Рико започва в столицата Сан Хуан, основана през 1521 година. Старият Сан Хуан е историческа област, известна с павираните си улици и колоритни колониални сгради. Тук можете да посетите крепостта Ел Морро, която пази острова от пирати и завоеватели в продължение на векове. В същото време, модерният Сан Хуан е изпълнен с луксозни хотели, магазини, ресторанти и нощни клубове, които го правят център на забавленията на острова.

Екзотичната Природа

Пуерто Рико предлага изобилие от природни забележителности. Националният парк Ел Юнке е единствената тропическа гора в системата на националните паркове на САЩ. Тук можете да се насладите на разходки сред гъстите джунгли, да видите уникални растения и животни и да се освежите под водопадите. Не пропускайте и биолуминесцентните заливи на Виекес и Фахардо, където водите светят в тъмното благодарение на микроорганизмите, живеещи в тях.

Плажове и Морски Приключения

Като всяко карибско бижу, Пуерто Рико разполага с безброй прекрасни плажове. Плажът Фламенко на остров Кулебра е един от най-красивите в света, с фин бял пясък и кристално чиста вода. За любителите на гмуркането и шнорхелинга, кораловите рифове около островите Виекес и Кулебра предлагат невероятно разнообразие от морски живот. Ако предпочитате сърфирането, северозападната част на острова, около Ринкон, е популярна дестинация с перфектни вълни.

Културни Преживявания

Пуерто Рико е остров с богата култура и традиции. Танцувайте салса под звуците на жива музика в някой от многобройните барове и клубове. Опитайте традиционните ястия като мофонго, направено от пържени зелени банани, или ароз кон гандулес – ориз с грах. Не пропускайте и световноизвестния ром, който се произвежда на острова, като Бакарди.

Практически Съвети

Пуерто Рико е леснодостъпен от САЩ, като не е необходимо да имате паспорт, ако сте американски гражданин. Официалната валута е щатският долар, а английският и испанският са основните езици. Климатът е тропически, с температури, вариращи от 21 до 32 градуса целогодишно.

Посещението в Пуерто Рико е като пътешествие в друг свят – свят на непрестанно слънце, топли усмивки и незабравими преживявания. Независимо дали търсите приключения, релаксация или културно обогатяване, този остров има всичко необходимо за перфектната ваканция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук