Кои министри ще останат в кабинета на Горица Кожарева?

0
сн. БТА

Людмила Петкова, Георги Тахов, Мария Павлова, Петко Николов, Иван Кондов са сигурни министри в кабинета на номинираната за служебен прмеиер Горица Грънчарова -Кожарева.

Всички те са разговаряли с г-жа Кожарева и са получили покана от нея да останат в екипа й.

Людмила Петкова ще продължи да ръководи министерство на финансите и ще запази поста и на вицепремиер. „Проведохме разговор по основните приоритети. Получих поканата, приех я. За мен е чест да бъда част от нейния екип“, каза вчера в парламента Петкова.

Георги Тахов е приел поканата да остане като пръв ръководител на земеделието в България. „Да, поканиха ме да остана като министър и аз приех“, потвърди министър Тахов и допълни: „Продължавам да работя за българското земеделие“.

Петко Николов ще продължи да обитава министерскя кабинет, начело на икономиката и индустрията у нас. Той е провел разговор с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова и е получил категоричната й позиция, че ще остане в екипа й.

Мария Павлова е получила зелена светлина да продължи работата си в Министерство на правосъдието. Преди ден тя заяви, че ако бъде поканена, е готова да продължи да работи.

Иван Кондов ще поеме Миинистрество на външните работи. По информация на БНТ той е приел поаната да стане първи дипломат на България.

Росен Карадимов – министър на иновациите и растежа, също е бил на разговор с Грънчарова, но не е ясен отговорът му.

Не е ясно каква ще е съдбата на вътрешния министър Калин Стоянов, зад когото застанаха професионалните общности в системата.

Готовност да останат в кабинета, но без все още да са водили разговори с Грънчарова, вече заявиха служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков, на отбраната Атанас Запрянов, на образованието Галин Цоков, на културата Найден Тодоров.

19 министри трябва да намери до 19 август Горица Грънчарова-Кожарева. На 20 август президентът трябва да издаде указ за назначаването на новия служебен кабинет и да насрочи дата за предсрочните избори 2 месеца по-късно. Същият ден министрите трябва да положат клетва в парламента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук