Борисов в Пловдив: Радев стана президент с подкрепата на ДПС, докато аз съм се борил срещу ДПС

0

Когато аз се сблъсквах с ДПС, президентът беше с тях. Те го подкрепиха. Когато аз се сблъсках с президента, те бяха с него. Тогава никой не излизаше да казва: хайде да се позиционираме“. 

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на призива на президента Радев от вчера – всички да се позиционират спрямо лидера на ДПС Делян Пеевски.

„Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос“, каза Радев, явно отправяйки критики към Борисов. 

„Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо – нито за президентски избори, нито за парламентарни. За нищо. Нито в парламента“,отвърна му Борисов, намеквайки, че с гласовете на ДПС Радев стана президент.

От това, което е казал (президента) – дадоха ми да го прочета, президентът е прав в едно – всички трябва да се позиционират. Моята е най-лесна. Аз съм се позиционирал за първото място. Това е моята битка“, бе категоричната позиция на Борисов, с която показа, че няма да вземе отношение по скандалите и разлома в ДПС.

Да потъна пак в анти, против? Моята е най-лесна. Аз от трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС. Какво тогава да коментирам процесите там?“, попита риторично лидерът на ГЕРБ.

Борисов припомни, „че по време на сглобката заедно с ДПС взехме най-трудните решения, когато всички се криеха от тях – помощта за Украйна, конституционната реформа, съдебната реформа“.

Това, което вчера се е случило (изказването на Радев), е ново разделение. С кой ще направим правителство?… Ей дотук ми дойдоха, да ви кажа честно!. Въобще не ме интересуват техните драми.  Имаме ГЕРБ, който е готов да управлява – с много добри кметове, много добри експерти“обобщи темата за отношенията между Радев и Пеевски Борисов.

Бойко Борисов и футболната легенда Христо Стоичков откриха днес нов спортен комплекс в Пловдив.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук