Държавният глава Румен Радев ще представлява България на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН 

0

От 24 до 26 септември държавният глава Румен Радев ще бъде на работно посещение в САЩ. Президентът ще ръководи българската делегация и ще представлява страната ни в рамките на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН. 

Румен Радев ще участва в откриването на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН, чиято тема тази година е „Да не изоставяме никого: да действаме заедно за напредъка на мира, устойчивото развитие и човешкото достойнство за настоящите и бъдещите поколения.” 

В Ню Йорк българският държавен глава ще участва също така в срещата на високо равнище на Глобалната коалиция срещу заплахата от синтетични наркотични вещества, която се провежда под патронажа на президента САЩ Джо Байдън.

На 25 септември държавният глава Румен Радев ще направи изказване по време на Общия дебат на 79-ата сесия на Общото събрание на ООН (около 17.15 часа българско време). 

Президентът Радев ще участва в отбелязването на 20-ата годишнина от Истанбулската инициатива на сътрудничество – партньорски формат на високо равнище между НАТО и Съвета за сътрудничество в Персийския залив, договорен през 2004 г. на Срещата на върха на НАТО в Истанбул.

По-късно през деня ще се състои прием, даван от президента на САЩ Джо Байдън и неговата съпруга д-р Джил Байдън в чест на държавните и правителствени ръководители и техните съпруги по случай 79-ата сесия на Общото събрание на ООН.

На 26 септември президентът Радев ще се срещне с представители на водещи американски компании, организирана от Американо-Централноевропейската бизнес асоциация.

По време на работната си визита в Ню Йорк президентът Румен Радев ще проведе срещи с генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, както и с държавни и правителствени ръководители и представители на правителствата на различни държави и на международни организации.

В делегацията, водена от българския президент, са служебният министър на външните работи Иван Кондов и служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров. В рамките на посещението си в САЩ Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук