Борисов: Пеевски има най-стратегическия пиар и е първа новина всяка вечер

0

„В момента Пеевски има най-стратегическият пиар. Първи се изказва по всяка тема, атакува Радев, дават го всяка вечер по телевизиите“,  каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на събрание на партийния актив в Боровец.

На тези избори местната власт трябва да си свърши работата, за да има правителство, заяви той.

Борисов изтъкна, че в предизборната кампания от ГЕРБ трябва да говорят за двете неща, в които са силни – сигурността и образованието.

„Направихме анализ на резултатите от предишните избори, на това, което се случва в страната и провокирани от желанието да предложим нещо на българската общественост. 2005 г. и 2009 г. от раз ни избираха да управляваме с голямо мнозинство. Затова решихме да не обръщаме внимание на това, което правят другите. За първи път сложихме и кметовете в листите – не само заради доброто им представяне, но местната власт пряко зависи от централната власт. Можем да гарантираме, че най-малкото това, което е подадено като проекти, ще бъде свършено. Иначе те трябва да знаят, че нищо няма да се случи в противен случай“, каза Борисов в началото на срещата.

Зависими сме били?! Аз съм зависим само от Господ, заяви той.

Зависим може да бъде само този, който е слаб. Ние, когато сме първи, когато сме победители, не можем да бъдем зависими, категоричен бе той.

На срещата с актива бившият премиер подробно се спря на темата с мигрантите.

„Балканският път на мигрантите беше затворен по време на нашето правителство. Белият Дом и Брюксел ни даваха за пример. А сега ще започнат да ни връщат мигранти“, каза той. 

„Четири години нищо не се случи. Една година в София, една година в Бургас – нищо не се случи. В София се строи метро, което ние сме започнали. Неслучайно не се изпълнява капиталовата програма, те не знаят да пишат програми. Ние искаме да дадем гаранция и решения. В тази кампания ще правим две неща, в които сме доказано най-силни – сигурността и образованието“, каза Борисов. 

„До четвъртък съм дал срок на Красимир Вълчев за цялата програма за образование да бъде показана на българите. Дори празникът вчера слушах знайни и незнайни анализатори, които просто си говореха. Само преди 4 г. България беше едноличен лидер на Балканите. Какво ми говорят? Да, вие строшихте държавата в тези 4 г. Сега започват да ми сочат Скопие, Белград, Унгария. Та те идваха да се учат от Борисов тук“, продължи Борисов, видимо ядосан. 

„Две неща можем да кажем, че категорично са наше дело. Това е сигурността – виждате цели държави се разсипват, Шенген се разсипва. Балканският път беше затворен от нашето правителство. Белият Дом, Брюксел, Великобритания, Израел и множество други ни дадоха за пример, дойдоха да видят как го правим. Ако българите продължат с експериментите, релокацията ще започне“, предупреди Борисов.

Борисов каза, че Гърция има къде да сложи мигрантите – по островите, но България няма тази възможност. А скоро страните в Централна и Западна Европа ще започнат да връщат мигранти тук, предупреди бившият премиер. 

„Преди ЕС плащаше и за България на Турция за нелегалната миграция, а сега всеки ден ние плащаме по 1 млн. лв. Поне Ердоган и Хакан Фидан, и Младен Маринов са още приятели и могат да се справят. Българите горчиво ще съжаляват, защото ще ни връщат мигранти. На мен не ми ги връщаха, защото им казах – „аз съм първа граница и пазим най-добре“. Връщаха ни по 4-5 ей така, но сега ще ни връщат с хиляди. Колко полицаи загинаха, Бог да ги прости. Това е тема номер едно“, каза Борисов.

После мина на темата за образованието.


„Второто, което от ГЕРБ направихме е за образованието. Не мога да изброя всичко, там сме изключително силни и ще надградим. Със смелост трябва да се срещаме с браншовите организации и да обясняваме какво ще направим“, подчерта Борисов. 

Трябва да научим и да мотивираме младите хора, че много по-обещаваща кариера ще имаш, ако учиш за инженер. Тъжно е, че политиката ни за индустриални зони не се реализира със скоростта, която трябваше. Основният мотор, който ще прави разликата в икономиките на обществата, е изкуственият интелект. Съвсем скоро един счетоводител ще върши работата на десетина. Обществата, които успеят да го внедрят, ще бъдат много по-бързи от другите, каза пък зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев. 

Очевидно е, че в тази ситуация ние сме обречени само на едно – да бъдем по-бързи, по-хитри. Ако има някой който може да го свърши, това е отборът на ГЕРБ, увери Дончев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук