Асен Василев: Очаквам максимум две-три промени в кабинета, нямаме време за дълги преговори

0

Моите лични очаквания са за съвсем малки смени в кабинета. Няма квоти. Това заяви пред журналисти Асен Василев, министър на финансите в оставка и съпредседател на „Продължаваме промяната“, който коментира предстоящата ротация в премиерския пост на правителството и евентуалните промени в състава му. Василев обяви, че очаква „максимум две-три“ промени в кабинета.

По думите му оставката на премиера Николай Денков, която той депозира в парламента вчера, а днес депутатите гласуваха в пленарната зала, е спазено обещание.

„С госпожа Мария Габриел имаме насрочени разговори за петък, събота и неделя. Надяваме се да успеем в този порядък да постигнем съгласие“, каза Василев.

Той коментира, че е имал разговори както с премиера в оставка Николай Денков, така и с вицепремиера в оставка Мария Габриел.

„Министерството на финансите си е изпълнило абсолютно всички мерки, които са заложени в програмата. Единствената неизпълнена мярка е второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, но там неизпълнението е, защото от февруари месец отлежават пътната карта и правилата за избор на антикорупционната комисия. Парламентът трябва да ги гласува, за да можем да приключим процеса по второто плащане“, заяви Асен Василев.

Според него няма време за дълги преговори между първите две политически формации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук